Advertisement
 
   
 
     
 
 

Statistiche

Utenti: 736
Notizie: 11123
Collegamenti web: 5212
Visitatori: 65398451
Il 10° Festival del Circo di Budapest PDF Stampa E-mail
giovedì 09 gennaio 2014

Inizia stasera, per concludersi lunedi sera, il 10° Festival Internazionale del Circo di Budapest! Ecco il programma

„A” műsor

Január 9-én 19 órakor és január 12-én 11 és 15 órakor

 

Parádé (Táncművészeti Főiskola és Artistaiskola)

Qingdao Troupe

Lábikária (Kína)

A 12 főből álló fiatal kínai akrobata csoport egy látványosan koreografált lábikária számot mutat be, amivel nem csak Kínában, hanem külföldön is díjakat nyertek.

 The Godfathers

Táncos akrobatika (Ukrajna)

A négytagú ukrán csoport egyensúlyozó és dobó akrobatikus elemeket mutat be. Hihetetlen testi erejük, koncentráló képességük a cirkuszvilág magasába röpítette a csoportot. A Wuhan-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, Kínában Ezüst-díjat, a Latinai Cirkuszfesztiválon különdíjat nyertek.

 


Georgio Hromadko

Diabolo (Csehország)

A cseh Kaiser cirkuszdinasztiából származó ifjú diabolo művész négyéves korában kezdett el ismerkedni az ősi kínai eszközzel, majd édesapjával lépett fel egy közös produkcióban. Később szóló karrierbe kezdett és azóta önállóan pörgeti bravúros gyorsasággal a diabolót.

 Duo Azelle

Duó trapéz karikán (Kanada)

A kanadai duó a törékenység és az erő közötti átmenetet mutatja be. A kreativitás és a találékonyság szabadsága jellemzi előadásukat. Produkciójukat, melynek címe: Lune et l’autre (A Hold és a többi), lengő dupla karikán mutatják be.

 

 


Don Christian

Bohóc (Ausztria)

„Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő”. Ezek Charlie Chaplin szavai, aki a bohócok nagymestere és keresztatyja. Don Christian is ezt a filozófiát vallja. Célja, hogy boldoggá tegye, megmosolyogtassa közönségét. A porondon eltöltött több mint 20 éves tapasztalat Don Christiant Európa egyik legnépszerűbb bohócává tette.

 

 

Troupe Zhuk

Nyújtószám (Fehéroroszország)

A csoport tagjai hat évesen kezdték pályafutásukat és 15 éven keresztül gimnasztikával foglalkoztak. Európa- és világbajnokságokon versenyeztek, majd olimpiai részvételük után - bizonyítva sokoldalúságukat - cirkuszokban és cirkuszfesztiválokon (Ausztrália, Japán, Olaszország, Németország, Spanyolország) mutatják be produkciójukat.

Lisandra Sanchez Cros

Spanyolos levegő akrobatika (Kuba)

A produkció egyesíti a flamenco stílus szenvedélyét a karibi érintéssel. Lisandra előadásában szerelmet, szenvedélyt, érzékiséget mutat be, használva a finomság, harmónia és erő eszközeit.

 

Trio Stoian

Orosz rúd (Románia)

A román orosz rúd trió 2002 óta dolgozik együtt. Pályafutásukat a Bukaresti Globus Cirkusznál kezdték. Felléptek Európa és a világ legnagyobb cirkuszaiban. Dolgoztak többek között a spanyol Mundial Cirkuszban, a portugál Coliseu du Porto-ban, az angol Blackpool Tower Circus-ban, a holland Wintercircus Martin Hanson-ban, a dán Benneweis Cirkuszban, és a svájci Harlequin Cirkuszban.


Richter csoport

Lovas akrobata szám (Magyarország)

Ifjabb Richter József, a világ legifjabb cirkuszigazgatója fergeteges lovas produkcióval kápráztatja el a közönséget, amelyben három férfi és egy hölgy akrobata tradicionális magyar kosztümben és zenére mutatja be látványos műsorszámát.

The Flying Havanas

Trapéz szám (Kuba)

A trapéz csoport másfél évig dolgozott ezen a műsorszámán, mellyel elnyerték a Grand Prix of Cuba díjat. Bejárták egész Kubát, dolgoztak a Carpa Tromboleo-ban, most a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon szeretnék elindítani európai karrierjüket.

 

Tom&Pepe

Bohózat (USA, Spanyolország)

Tom Dougherty és Pepe Silva 2010-ben találkozott az amerikai Ringling Cirkuszban. A professzionális előadó-művészeti eszközök széles skálájával rendelkeznek, mely előadásukat mindig aktuálissá teszi. Ezüst díjat nyertek a Hanoi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, Tom pedig a legjobb szóló bohócszámmal Felix Adler-díjat kapott 2007-ben.

 

Duo Triberti

Akrobatikus görkorcsolya (Olaszország)

A duó tagjai Nancy és Carlo, ahogyan a manézsban, úgy az életben is egy párt alkotnak. 1985-ben indult azóta is töretlen karrierjük. Büszkék a 2012-es Guiness World Record díjukra, továbbá a 2011-ben elnyert Italia’s Got Talent és a 2012-es Das Super Talent elismeréseikre.

 

Super Silva

Levegőszám (Barzília)

A brazil artista, Super Silva Pókemberhez hasonlóan mászik fejjel lefelé 14 méter magasban, biztonsági háló nélkül, hajmeresztő mutatványokat bemutatva. A 35. Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz Bohóc-díjjal jutalmazták merész produkcióját.


David Enoch Sosman

Zsonglőr (Dánia)

Dánia nem cirkusznagyhatalom, ezért az onnan érkező artisták produkciói ritkaságszámba mennek és mindig különleges élményt nyújtanak. David Sosman, a dán zsonglőr virtuóz most a fesztivál közönségét kápráztatja el hihetetlen tudásával és ördögien gyors kezeivel. David a 2013-as kínai Nanchangi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon bronzérmes lett.

 

 

 Kateryna Sheludykova

Hula hopp kézen állva (Ukrajna)

Kateryna Sheludykova a modern hula hoop művészet képviselője. Nem mindennapi produkciót mutat be eredeti trükkökkel – kézenállással, fejenállással és felemelkedve a levegőben is bemutatja bravúros tehetségét. A produkció 2013 februárjában a Prágai Cirkuszfesztiválon nagy közönségsikert aratva különdíjat nyert.

 

 

Duo Maybe

Gurtni (Ukrajna)

A Mariya Remneva által 2008-ban létrehozott cirkuszi produkció az „Allegro” című musical zenéjére épül és két szerelmes románcáról szól. A világ számtalan pontján - Kínától, Brazílián át Európa legnagyobb városaiban - bemutatták a produkciót, mely most először látható Budapesten.

 

Merrylu Casselly, René Casselly Jr.

Akrobatikus elefántszám (Németország)

Az ifjú Casselly artisták bravúros ügyességgel és magabiztossággal mozognak az elefántok hátán, lélegzetelállító produkciókat mutatva be rajtuk. Merrylu és René szinte együtt nőttek fel az állatokkal, édesapjuk 2 éves koruk óta idomítja az elefántokat. Ezért sem véletlen, hogy szenzációs akrobatikus elefántszámuk Arany Bohóc-díjat nyert a 36. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

 

Finálé 

„B” műsor

Január 10-én 19 órakor és január 11-én 15 és 19 órakor


Parádé (Táncművészeti Főiskola és Artistaképző)

 

 

Sampion Bouglione

Zsonglőr (Franciaország)

A 25 éves zsonglőr a francia Bouglione cirkuszdinasztia tagja. Sokoldalú tehetség, aki zsonglőr tudása mellett kiemelkedő táncos és akrobata is. Műsorszámában amellett, hogy bravúrosan bánik a labdákkal, flamenco stílusú sztepptáncot is bemutat.

 

 

 

 

 

Soul Tango (Ambra & Yves Nicols)

Spanyolos levegő akrobatika (Spanyolország és Olaszország)

Ambra és Yves Nicols vérpezsdítő műsora a tánc, ének és levegő akrobatika egyvelege. Az artista páros nem csak a levegőben, hanem az életben is egy párt alkot, ezért is választották fő témájuknak a tangót, mellyel kifejezik szenvedélyüket egymás iránt. Műsorukat a Korzikai Cirkuszfesztiválon ezüst díjjal jutalmazták.

 

 

 

Steve&Jones

Bohózat (Olaszország)

Régi olasz cirkuszdinasztiából származnak a Caveagna fivérek. Műsorszámaikban a klasszikus komédiát keverik a zenével, Jones öt féle szaxofonon játszik, Steve pedig trombitál és kiváló beatboxer. Ettől válik produkciójuk különleges, modern előadássá.

 

 

 

Huang Yang

Lengő drót szám (Kína)

Huang Yang az első nő, aki kipróbálta ezt a nagy fizikai erőkifejtést igénylő artistaszámot Kínában. Egyedülálló produkciójában nem csak kézen áll a dróton, hanem biciklizik és létrát is mászik. Különleges tehetségének köszönhetően vendégelőadó volt Japánban a Cirque du Soleil Alegría című műsorában.

 

 

 

Stynka

Orosz rúd (Oroszország)

A fiatal artistákból álló Stynka csoport az egyik legnagyobb kihívást jelentő attrakciót, az orosz rúd számot mutatják be. Az orosz Rosgoscirk kiváló művészei lenyűgöző mutatványokat produkálnak a rúdon: bukfenceznek, hátraszaltóznak, sőt padnak vagy akár ugrókötélnek is használják az eszközt.

 

 

 

Los Alamos

Tűz szám (Németország)

Az ősi elemek, a tűz és a víz cirkuszi bemutatása mindig biztos sikerre számíthat. A két fiatal tűznyelő műsora a régi idők cirkuszvilágát eleveníti fel, modern, látványos és veszélyes elemekkel kombinálva. A duó részt vett a Monte-carlói Cirkuszfesztiválon, megkapták a Blackpool Tower Circus különdíját, műsorukkal felléptek Las Vegasban, és Hong Kongban is.

 

Gerasymenko Brothers

Táncos akrobatika (Ukrajna)

A Gerasymenko Brothers tagjai hét éve vannak a pályán és több európai cirkuszban felléptek már. Komikus akrobata számukat elismerték 2012-ben a németországi Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon és a 2013-as párizsi Massy Cirkuszfesztiválon.

 

Casselly család

Elefántszám lovakkal (Németország)

René Casselly egy hétgenerációs német cirkuszcsalád legifjabb tagja, kisgyermek korától a manézsban szerepel. Felesége, Alexia is a cirkusz világában nőtt fel Belgiumban. Nem csoda hát, hogy a gyermekeik is artisták lettek. Műsorszámukban az elefántok és a lovak teljes összhangban dolgozva zenére táncolnak és ugróköteleznek.

 

Simet László

Szemafor (Magyarország)

Simet László neve nem ismeretlen a magyar és külföldi cirkuszlátogató közönség számára. 2013 januárjában a Fővárosi Nagycirkusz Magyar Cirkuszcsillagok című műsorában már bemutatkozott Simet László. Két hosszú és kemény munkával telt év után végre kész Simeték új attrakciója, az Óriás Szemafor. A pályafutása megkoronázására készülő Simet László produkcióját rendezte, koreografálta és zenéjét szerezte Ruslan Ganejev, a világhírű orosz rendező.

 

 

Valeri Tkach

Zsonglőr (Ukrajna)

Valerii gyermekkorában kezdett el karikákkal és botokkal zsonglőrözni. Édesapjával folyamatosan dolgozták ki a trükköket, amelyek különlegességnek számítanak a cirkusz világában. Valerii Szamuráj műsorszáma nagy sikert aratott a 2004-es Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon, Németországban.

 

 

Natalia Bouglione

Gurtni légtornász (Franciaország)

A fiatal Natalia orosz cirkuszcsalád gyermeke, pályafutását a moszkvai Nikulin Cirkuszban kezdte, majd a Cirque du Soleil társulatánál folytatta. Műsorszáma egyedülálló mind technikájában, mind előadásában, mivel ebben a férfiak uralta zsánerben ő az első elismert gurtni légtornásznő.

 

 

Cesar Dias

Komikus (Portugália)

Cesar Dias negyedik generációs cirkuszi előadó.

Minden egy álommal kezdődött, mégpedig azzal, hogy Európa legnagyobb cirkuszaiban akar dolgozni. Kezdetben bohócként lépett fel Portugáliában, majd rájött, hogy ennél valami modernebbet szeretne, és ekkor döntött úgy, hogy inkább komikus lesz. Műsorszámát spanyol és portugál cirkuszokban láthatta eddig a közönség.

 

 

 

Graziella

Plafonszám (Spanyolország)

A spanyol artista hölgy műsorszáma, amelyet 2008-ban különdíjjal jutalmaztak Madridban, igazi különlegességnek számít a cirkusz világában. Produkciója közben mindig égnek áll a haja, de nem a rémülettől, hiszen teljes nyugalommal és koncentrációval mutatja be zenés zsonglőr attrakcióját.

 

 

 

Qingdao Troupe

Kínai rúd (Kína)

A táncos show elemekkel bővített kínai rúd szám a matrózok világát jeleníti meg. A Qingdao csoport műsorszámát a pontos, igényes koreográfia és a különlegesen nehéz akrobatikus elemek teszik igazán értékessé.

 


 Finálé

 
< Prec.   Pros. >

Area Riservata

Amministratore
 
  C.A.de.C - Club Amici del Circo 2007